Koiraharrastuksesta yritystoimintaa yrityslainan avulla

Koiran sanotaan olevan ihmisen paras ystävä ja monelle koiraharrastus onkin erityisen lähellä sydäntä. Osalle se on jopa niin lähellä sydäntä, että mieleen saattaa hiipiä ajatus siitä, voisiko rakkaasta harrastuksesta saada itselleen jopa työn yritystoiminnan muodossa. Ensimmäinen haaste saattaa olla raha, mutta tästäkin haasteesta on mahdollista päästä yli yrityslainan avulla. Jos haaveilet yritystoiminnan luomisesta koiraharrastuksen ympärille, kannattaa napata tästä artikkelista hyvät vinkit talteen!

Koirien kasvatusta yrityslainan avulla

Moni koiraharrastaja haaveilee omasta kasvatustoiminnasta. Pienten tassujen töminä kotona on jotakin niin uskomatonta, että sen haluaisi mieluusti kokea useamminkin kuin vain kerran! Koirien kasvattaminen vaatii kuitenkin jonkun verran rahaa, sillä odottava koira saattaa joutua käymään tavallista useammin eläinlääkärissä, ja myös pennut tulee käyttää asianmukaisessa hoidossa niiden syntymän jälkeen ennen kuin ne luovutetaan uusiin koteihinsa. Jotta kasvatustoiminta olisi mahdollisimman eettistä, tulee tulevien pentujen vanhemmat tutkia ja testata jo ennen pentujen saamista. Yleensä vanhemmat kannattaa myös käyttää näyttelyissä ennen pennuttamista. Pennut tulee myös rekisteröidä asianmukaisesti ja tähänkin tarvitaan rahaa.

Koirien kasvattamiselle tulee myös löytyä asianmukaiset tilat. Jos kyseessä on pienimuotoinen kasvatustoiminta, riittää yleensä se, että kasvatustoiminnalle raivataan jonkin verran tilaa koiran omasta kodista. Odottava koira tarvitsee omaa rauhaa, samoin pentujaan imettävä emo. Tällainen tila saattaa löytyä omasta huoneesta tai vaikkapa rauhallisesta huoneen nurkkauksesta. Yleensä pienten koirarotujen kasvattaminen vaatii hieman vähemmän tilaa kuin suurten koirarotujen kasvattaminen.

Emo ja pennut tarvitsevat asianmukaista ruokaa, joka auttaa takaamaan niiden hyvän terveyden. Tämä vaatii jälleen jonkin verran ylimääräistä rahaa, mutta on asia, josta vastuullinen kasvattaja ei ole valmis tinkimään.

Jos sinusta tuntuu, että haluaisit aloittaa koirien kasvatustoiminnan ja sinulla on kaikki valmiudet siihen, mutta raha on kynnyskysymys, kannattaa tutustua erilaisiin yrityslainavaihtoehtoihin. Näppärä työkalu tätä varten löytyy https://qred.com/fi/ -sivustolta. Qredin avulla haet nimittäin yrityslainaa yksinkertaisesti verkossa ilman aloitusmaksuja, piilokuluja tai sitoutumispakkoa. Lainanhaku on helppoa ja nopeaa, sillä lainahakemuksen täyttämiseen menee ainoastaan noin minuutti kallisarvoista aikaasi. Kun hakemuksesi on vastaanotettu Qredin päässä, saat lainatarjouksen tunnin sisällä ja rahat on mahdollista saada tilillesi jopa saman päivän aikana. Näin sinulla on yksi huoli vähemmän matkalla kohti uraa koirankasvattajana.

Koirahoitola yrityslainalla

Toinen hyvä vaihtoehto koirista pitävälle yrittäjälle on koirahoitolan perustaminen. Tämä vaihtoehto tosin vaatii yleensä enemmän rahaa kuin koirien kasvattaminen, sillä koirahoitola vaatii asianmukaiset tilat, joissa hoitolan vierailla on mahdollisimman hyvä olla. Myös tilojen sijaintia kannattaa miettiä, sillä asiakkaat eivät ole välttämättä valmiita kuljettamaan lemmikkiään kovin syrjässä sijaitsevaan hoitolaan.

Qredin kautta onnistuu onneksi hieman isommankin lainan hakeminen, sillä lainaa voi hakea jopa 100 000 euron verran. Maksimilaina-aika on 18 kuukautta, joten kannattaa käyttää sivustolta löytyvää laskuria voidaksesi realistisesti arvioida, pystytkö varmasti maksamaan tarvitsemasi lainasumman takaisin valitsemanasi laina-aikana. Laskurin arvion mukaan 100 000 euron lainalla ja 18 kuukauden laina-ajalla lainan kuukausilyhennykseksi muodostuisi 5 556 euroa, lainan kuukausikuluksi 1 049 euroa ja lainan kokonaiskustannuksiksi 118 882 euroa.

Mistä vinkkejä ja neuvoja?

Yksi tapa löytää hyviä vinkkejä ja neuvoja on osallistuminen alan erilaisten keskustelupalstojen aktiivisiin keskusteluihin. On suositeltavaa myös käydä oman yritysidean kanssa oman alueen yritysneuvojan juttusilla. Hän osaa tarkastella koira-alan yritysideaasi asiantuntijan näkökulmasta käsin ja antaa hyviä vinkkejä esimerkiksi yrityksen rahoitusta silmällä pitäen. Hän saattaa esittää kriittisiä kysymyksiä, jotka auttavat sinua kehittämään ideaasi ja luomaan näin rakkaasta harrastuksestasi itsellesi mielekästä yritystoimintaa.