Esittelyssä kääpiöbullterrieri

Kääpiöbullterrieri, mikä hurmaavan säpsäkkä rotu! Tämä terrierien ryhmään kuuluva rotu on hurmaavan terhakas ja itsevarma koirarotu, joka vaatii omistajalta paljon rakkautta ja hermoja. Tästä artikkelista voit lukea lisätietoa tästä ihanasta rodusta!

Kääpiöbullterrieri

Kääpiöbullterrieri on suhteellisen uusi rotu, joka on kehitetty 1800-luvun loppupuolella rodun isommasta versiosta, englanninbullterrieristä. Sen alkuperäinen käyttötarkoitus on ollut toimia niin seurakoirana, kuin metsästyskoirana. Vielä nykypäivänäkin kääpiöbullterrieriä käytetään esimerkiksi villisian metsästykseen, missä sen vahvat leuat pääsevät oikeuksiinsa.

Ulkomuodoltaan kääpiöbullterrieri muistuttaa täysin isompaa versiotaan, mutta on kooltaan nimenkin mukaisesti pienempi. Ihannesäkäkorkeutena pidetään enintään 35 senttimetriä säkän korkeudelta mitattuna, ja paino kääpiöbullterrierillä on noin kymmenen ja kahdenkymmenen kilon välillä. Kääpiöbullterrierin tunnistettavin seikka on sen persoonallisen muotoinen pää, joka on hieman munan muotoinen. Näyttelyissä omistaja voi laittaa vaikka hauskat PERUUKIT kehään mukaan, ja sopia näin koiran kanssa hyvin yhteen. Peruukki voi olla myös hauska tapa erottautua tuomarin silmissä hupaisana koiran omistajana!

Kääpiöbullterrierin väri voi olla lähes mitä tahansa. Näyttelykoirilla arvostetaan erityisesti raidallista brindle-väriä. Valkoinen on yleinen väri kääpiöbullterriereillä, mutta valkoisten koirien omistajien tulee olla tarkkana koiran terveyden suhteen, sillä valkoisilla kääpiöbullterriereillä on taipumusta perinnölliseen kuurouteen. Rodulla on myös muita geneettisiä sairauksia, jotka kannattaa ottaa kasvattajan kanssa puheeksi, sillä kasvatukseen tulisi käyttää vain terveitä koiria.

Kääpiöbullterrieristä haaveilevan kannattaa valmistautua pitkään odotusaikaan, sillä rotu on vielä suhteellisen harvinainen Suomessa. Pentuja syntyy muutamia kymmeniä vuodessa muutamalle eri kasvattajalle. Moni on tästä syystä päätynyt hankkimaan oman koiransa ulkomailta.